Schimmelnagels

Wist u dat u schimmelnagels / kalknagels ook heel goed kunt behandelen met IPL?

Heeft u alles al geprobeerd en wilt u er nu toch graag zo snel mogelijk vanaf, dan is een IPL behandeling de oplossing voor u!

 

Wat is een schimmelnagel of kalknagel?

Een schimmelnagel is het gevolg van een schimmelinfectie, die zich nestelt onder de huid bij de nagelwortel. Het ziet er onverzorgd uit en er zijn weinig middelen waardoor deze schimmelnagels verdwijnen. Ook kan die ene schimmelnagel de gezonde nagels besmetten, waardoor er steeds meer schimmelnagels ontstaan.

 

Hoe werkt de behandeling?

Het kan zijn dat deze behandeling als oncomfortabel ervaren wordt. De IPL flitsen verwarmen de nagel(s) kortdurend en daardoor kan er even een warm of licht branderig gevoel ontstaan.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van de hardnekkigheid van de schimmel, Wij adviseren minimaal 8 behandelingen in kuurvorm te volgen.

Wanneer de behandelingenreeks is uitgevoerd , zal aan de basis van de nagel een gezonde, schimmelvrije nagel groeien. Aangezien de nagels aan de voeten ongeveer 1.5 mm per maand groeien, duurt het tussen de 4 en 12 maanden voordat het geïnfecteerde deel van de nagel geheel uitgegroeid is.

 

Belangrijke punten voor en tijdens de behandelingen

De kalknagels mogen niet verdikt zijn. Voorafgaand aan de behandeling dient u met uw pedicure een afspraak te maken om de nagels dun te slijpen en zo kort mogelijk te laten knippen.
Alle nagels worden behandeld omdat vaak ook de naastgelegen nagels zijn aangedaan, ook al is dit nog niet zichtbaar.
U neemt naar uw afspraak schone kousen mee. U mag alleen nog kousen dragen die op 60 graden gewassen kunnen worden! Geen wollen sokken meer. Alleen in 60 graden was gaat de schimmel dood.
Bestrooi of spray de binnenkant van de sokken met schimmeldodende poeder of spray.
Bestrooi of spray ook de binnenkant van uw schoenen.
U blijft de schimmeldodende crème, druppels of spray gebruiken zoals u is voorgeschreven door uw pedicure.

schimmelnagels

Voordelen IPL bij schimmelnagels

 

Geheel pijnloos

Werkt snel en eenvoudig

De behandeling is veilig

Geen schade aan de nagel

Geen schade aan omliggend weefsel

Geen herstelperiode na de behandeling

MENU