Pigmentvlekken

Pigmentvlekken, zwangerschapsmasker en zonnevlekken komen veelal voor in het gezicht, op armen, benen en handen en kunnen makkelijk verwijderd worden met behulp van onze Yag Laser.

 

Meer lezen

Wat zijn Pigmentvlekken precies?

 

Melanine in het huidpigment is de belangrijkste veroorzaker van deze vlekken. Melanine is een donkerbruine kleurstof die door bepaalde huidcellen wordt gemaakt in de bovenste huidlaag.

Verkleuringen in de huid als pigmentvlekken komen bij iedereen voor. Door zonlicht of onder invloed van hormonen (zwangerschap) wordt de aanmaak van melanine verhoogd en ontstaan er bruine verkleuringen van de huid. Soms zijn deze verkleuringen niet mooi en onregelmatig. Er ontstaan vlekken die donkerder zijn dan de omliggende huid. Ook mensen die nooit in de zon komen kunnen last hebben van deze vlekken.

Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan door huidveroudering, ontstekingen van de huid, erfelijke factoren en zwangerschap.

Bij ouderdomsvlekken is de verdeling van het pigment verstoord waardoor er vaak grote en storende vlekken ontstaan op plekken die veel aan zonlicht bloot gesteld zijn met name op handen en in het gezicht. Deze zijn goed te behandelen.

Voordelen Laser behandelingen in onze salon

 

De behandelingen doen geen pijn

Wij werken snel en efficient

Een mooi eindresultaat

 Zeer betaalbaar

 Jarenlange ervaring

laser2

Intakegesprek en eerste behandeling met Laser.

 

Voorafgaand aan een door u gewenste behandeling vindt een Intakegesprek plaats. Na deze intake kan desgewenst gelijk de eerste behandeling plaatsvinden. De intake samen met de eerste behandeling duurt 30 – 60 minuten. Tijdens deze intake wordt gekeken naar uw wensen, klachten, redenen en vragen. Alvorens te behandelen wordt ook nauwkeurig gekeken of er redenen zijn om u niet te behandelen, de zogenaamde contra-indicaties. Als er redenen zijn om te testen of u geschikt bent voor de behandeling bieden wij u kosteloos een kleine proefbehandeling (proefstukje) aan. 2 week later volgt dan de controle en eventueel de eerste behandeling. In de meeste gevallen behandelen wij aansluitend aan de intake.

Voorzorgsmaatregelen

 

Vanaf 3-4 weken voor de behandeling niet in de zon, zonnebank of zelfbruinende crèmes gebruiken.

(U kunt uiteraard het te behandelen gebied wel afdekken of een sunblock gebruiken.)

De week voor de behandeling niet scrubben en geen microdermabrasie of soortgelijke peeling toepassen.
Tot 2 dagen voor en na de behandeling niet in chloorwater of sauna.
Het is belangrijk dat uw huid ongeveer de eigen huidskleur heeft op de dag van de behandeling.
Draag geen make-up (gezichtsbehandeling)

De Laser behandeling.

 

U draagt tijdens de behandeling een beschermende bril om uw ogen tegen het felle licht te beschermen.  De behandelingen zijn over het algemeen goed vol te houden maar bent u bang dat u gevoelig reageert dan kunt u van te voren een verdovingscreme aan uw huisarts vragen (Emla of Lidocaïne creme).
De behandeltijd is afhankelijk van het te behandelen oppervlak.
Gedurende een paar uur na de behandeling kan er een zonnebrandachtig gevoel in de huid aanwezig zijn. U mag koelen met een coldpack.
U mag 3-4 weken geen zon op het behandelde gebied toelaten. Gaat u naar buiten met zonnig weer smeer dan met een sunblock (risico op verbranding en op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie is namelijk aanwezig)!

Aantal behandelingen

Er bestaat geen vast aantal behandelingen. Iedere persoon en huid reageert anders op de laser. Vaak ben je met 2 á 3 behandelingen van de pigmentvlekken af.

 

Bijwerkingen

Het verwijderen van pigmentvlekken met onze lasertechniek is een veilige behandelmethode, echter is er altijd een kleine kans op bijwerkingen. I
n sommige gevallen kan er hyperpigmentatie (bij donkere huid kleurt het behandelde gebied wat donker) en hypopigmentatie ( het behandelde gebied blijft wat lichter) optreden. Meestal verdwijnt dit na een aantal maanden.

Boek nu een afspraak voor een Intake gesprek.

U kunt bellen, mailen of uw afspraak direct inplannen in de online agenda.

Prijzen Pigmentvlekken verwijderen met Laser

Te behandelen zone Prijs
Pakket S (1-3 pigmentvlekken) € 80.00
Pakket M (4-6 pigmentvlekken) € 120.00
Pakket L (7-10 pigmentvlekken) € 200.00*

MENU