Pigmentvlekken

Pigmentvlekken, zwangerschapsmasker en zonnevlekken komen veelal voor in het gezicht, op armen, benen en handen en kunnen makkelijk verwijderd worden met behulp van onze Yag Laser.

 

Wat zijn Pigmentvlekken precies?

 

Melanine in het huidpigment is de belangrijkste veroorzaker van deze vlekken. Melanine is een donkerbruine kleurstof die door bepaalde huidcellen wordt gemaakt in de bovenste huidlaag.

Verkleuringen in de huid als pigmentvlekken komen bij iedereen voor. Door zonlicht of onder invloed van hormonen (zwangerschap) wordt de aanmaak van melanine verhoogd en ontstaan er bruine verkleuringen van de huid. Soms zijn deze verkleuringen niet mooi en onregelmatig. Er ontstaan vlekken die donkerder zijn dan de omliggende huid. Ook mensen die nooit in de zon komen kunnen last hebben van deze vlekken.

Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan door huidveroudering, ontstekingen van de huid, erfelijke factoren en zwangerschap.

Bij ouderdomsvlekken is de verdeling van het pigment verstoord waardoor er vaak grote en storende vlekken ontstaan op plekken die veel aan zonlicht bloot gesteld zijn met name op handen en in het gezicht. Deze zijn goed te behandelen.

Voordelen Laser behandelingen in onze salon

 

De behandelingen doen geen pijn

Wij werken snel en efficient

Een mooi eindresultaat

 Zeer betaalbaar

 Jarenlange ervaring

Pigment

Intakegesprek en eerste behandeling met Laser.

 

Voorafgaand aan een door u gewenste behandeling vindt een Intakegesprek plaats.
Na deze intake kan desgewenst gelijk de eerste behandeling plaatsvinden. De intake samen met de eerste behandeling duurt 30 – 60 minuten. Tijdens deze intake wordt gekeken naar uw wensen en vragen.
Alvorens te behandelen wordt ook nauwkeurig gekeken of er redenen zijn om u niet te behandelen, de zogenaamde contra-indicaties.

Voorzorgsmaatregelen

Vanaf 3-4 weken voor de behandeling niet in de zon, zonnebank of zelfbruinende crèmes gebruiken.
De week voor de behandeling niet scrubben en geen microdermabrasie of soortgelijke peeling toepassen.
Het is belangrijk dat uw huid ongeveer de eigen huidskleur heeft op de dag van de behandeling.
Draag geen make-up (gezichtsbehandeling)

De Laser behandeling.

De behandeling is te vergelijken met het verwijderen van een tatoeage.
Het duurt een paar weken voordat het resultaat optimaal is. Daarna kan er bekeken worden of er nog een behandeling nodig is. Tussen de behandelingen zitten minimaal 4 tot 6 weken.

Meteen tijdens de behandeling kan er wat roodheid en lichte zwelling optreden. Dit neemt in de dagen na de behandeling langzaam af.

U draagt tijdens de behandeling een speciale Laserbril om uw ogen tegen het felle licht te beschermen.  De behandelingen zijn over het algemeen goed vol te houden maar bent u bang dat u gevoelig reageert dan kunt u van te voren een verdovingscreme aan uw huisarts vragen (Emla of Lidocaïne creme).
De behandeltijd is afhankelijk van het te behandelen oppervlakte.
Gedurende een paar uur na de behandeling kan er een zonnebrandachtig gevoel in de huid aanwezig zijn. U mag koelen met een coldpack.

Na de Laser behandeling.

U mag 3-4 weken geen zon op het behandelde gebied toelaten. Gaat u naar buiten met zonnig weer smeer dan met een sunblock (risico op verbranding en op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie is namelijk aanwezig)!

Aantal behandelingen

Er bestaat geen vast aantal behandelingen. Iedere persoon en huid reageert anders op de laser. Vaak bent u in 1 – 3 behandelingen van de pigmentvlekken af.

Bijwerkingen

Het verwijderen van pigmentvlekken met onze lasertechniek is een veilige behandelmethode, echter is er altijd een kleine kans op bijwerkingen.
In uitzonderlijke gevallen kan er hyperpigmentatie (bij donkere huid kleurt het behandelde gebied wat donker) of hypopigmentatie ( het behandelde gebied blijft wat lichter) optreden. Meestal verdwijnt dit na een aantal maanden vanzelf.

Prijzen Pigmentvlekken verwijderen met Laser (per behandeling)

Te behandelen zone Prijs
Pakket S (1-3 pigmentvlekken) € 75.00
Pakket M (4-6 pigmentvlekken) € 115.00
Pakket L (7-10 pigmentvlekken) € 175.00

MENU