Permanent ontharen

IPL is een effectieve manier om definitief van uw (over)beharing af te komen. Het is pijnloos en de hypermoderne IPL / SHR machine in onze salon kan iedere huid- en haarkleur aan.

Wat doet de IPL behandeling?

 

Onze hypermoderne IPL / SHR machine werkt snel en doeltreffend. Tijdens iedere behandeling worden de haartjes die op dat moment in de groeifase zijn vernietigd.

 

In onze salon is een IPL/SHR behandeling niet, zoals bij de meeste andere salons, een reeks van behandelingen met vaste tussenpozen. Wij kijken naar uw persoonlijke haargroei cyclus, oveleggen met u en luisteren naar u.

 

Op wat we tijdens de behandeling zien en afgaand op uw verhaal worden per keer de behandelingen en de frequentie van de behandelingen afgestemd.

Alleen op deze manier wordt het meeste effectief onthaard.

 

Wij hebben jarenlange ervaring op IPL gebied en daar profiteert u van!

Voordelen IPL definitief ontharen

 

Geen pijn.

Korte en pijnloze sessies

Nooit meer harsen/scheren/epileren

Grotere oppervlaktes tegelijk

 Gladde huid

laser2

Intakegesprek en eerste behandeling met IPL.

Voorafgaand aan een door u gewenste behandeling vindt een Intake- en informatiegesprek plaats.
Na deze intake kan desgewenst gelijk de eerste behandeling plaatsvinden.

Tijdens de intake wordt gekeken naar uw wensen, klachten, redenen en vragen. Alvorens te behandelen wordt ook nauwkeurig gekeken of er redenen zijn om u niet te behandelen, de zogenaamde contra-indicaties.

Voorzorgsmaatregelen

Vanaf 3 weken voor de behandeling niet langdurig in de zon, zonnebank of zelfbruinende crèmes gebruiken.

(U kunt uiteraard het te behandelen gebied wel afdekken of een sunblock met een hoge factor gebruiken.)

Vanaf 1 maand voor de behandeling niet meer harsen of epileren. Umag wel scheren of knippen.
De week voor de behandeling niet scrubben en geen microdermabrasie of soortgelijke peeling toepassen.
Tot 2 dagen voor en na de behandeling niet in chloorwater of sauna.
Het is belangrijk dat uw huid ongeveer de eigen huidskleur heeft op de dag van de behandeling.
Bij een ontharingsbehandeling 1 – 3 dagen voor de behandeling zorgvuldig scheren (afhankelijk van de haargroei).
Haartjes dienen tijdens de behandeling bij voorkeur tussen 0.5-1.5 mm lengte te hebben.
Draag wit ondergoed als uw bikinilijn wordt behandeld en vermijd strakke kleding.
Draag geen make-up (gezichtsbehandeling) of deodorant (oksel behandeling).

De IPL / SHR behandeling.

U draagt tijdens de behandeling een beschermende bril om uw ogen tegen het felle licht te beschermen. De behandelingen zijn over het algemeen pijnloos. Wel kunt u wat warmte voelen op de huid.. De behandeltijd is afhankelijk van het te behandelen oppervlak. Gedurende een paar uur na de behandeling kan er een licht zonnebrandachtig gevoel in de huid aanwezig. Zijn. U mag koelen met een coldpack of smeren met after-sun of Aloe vera zalf. U mag 3-4 weken geen zon op het behandelde gebied toelaten. Gaat u naar buiten met zonnig weer smeer dan met factor 30+ (risico op verbranding en op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie is namelijk aanwezig)!

Maak nu een afspraak voor een Intake & 1e behandeling.

U kunt uw afspraak direct inplannen in de online agenda. 

Na de IPL behandeling.

Gedurende een paar uur kan er in enkele gevallen een zonnebrandachtig gevoel in de huid aanwezig. Het koelen met een coldpack of smeren met after-sun of Aloë Vera crème mag, maar is in de meeste gevallen niet nodig. Ook nu geldt vier weken geen zon op het behandelde gebied toelaten als u geen Factor 30-50 hebt gesmeerd (risico op verbranding en op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie!). Na ongeveer 10 dagen valt het haar deels uit op u merkt vertraging in de haargroei op. Niet alle haren zijn dan permanent verwijderd (alleen de haren in de groeifase). Na iedere behandeling komen er minder haren terug. Ook is het mogelijk dat u rond de 3 a 5 behandelingen telkens een volledige beharing terug ziet groeien na een haarvrije periode van 3 a 4 weken. Dit is normaal en het is gebruikelijk dat het daarna ineens heel snel gaat. Het haar blijft dan plotseling ‘met bosjes tegelijk weg’. Geduld is belangrijk. Ongeveer 80-90% van de haren kunnen permanent worden verwijderd tijdens het gehele behandeltraject. Bij blonde of rode haren ligt dit percentage minder hoog en moet u rekening houden met meer behandelingen dan normaal.

MENU